Jumaat, 9 April 2010

Katalog dan Aku...

petang tadi aku menelek-nelek la kataloq senQ yg baru je tghari td dihantar posmen..
dapat voucer banyak sangat2.. rm1500, rm750, rm500x2 rm50x2...
memang excited sangat.. dalam kepala da merangka macam2 nak bli.. tp impossible sebab voucer tu hanye available untuk certain item je....
untuk menggunakan voucer rm1500 aku perlu membeli T____T tv samsung 52" dengan harga rm13999
oh dem!!! aku tertipu
kalau ikutkan hati nak je aku maki senheng tu huahuahua....
membeli barang x semudah shopping di YoVille facebook dimana duitnye aku farm ari2 sampai banyak.. untuk membeli perabot2 menghiasi rumah idaman..
dengan hanye click pada barang yang aku suke, letakkan di tempat yang bersesuaian dan tekan "yes"...
dan aku bersengkang mata decorate rumah tu, tapi sedikit pun aku tak kisah,sebab aku bahagia idup dalam fantasi...


realitinye x begitu mudah.... aku hanye dapat memasang angan2 untuk membeli perkakas dapur, set pingan mangkuk, set bilik tido dan beberapa keperluan asas lain yang nampak mengiurkan di dalam katalog..


papepon sejak dari dulu aku belajar untuk tidak mengharapkan orang lain... nak pape usaha sendiri.. so bile aku da keje nanti aku akan beli Honda Civic baru tu (oh sungguh berangan sekali)

2 ulasan:

shamsiah shamsuddin berkata...

caiyok2 kak diyana...planing baik2 k..moga dipermudahkan segala urusan akak

BUJANG SUSAH berkata...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.