Isnin, 27 Ogos 2012

Melepas Kerinduan Lalala~~

salam buat blogwalker. da lama rasenye x menaip di dinding blog ni. 
Agak2 lebih setahun x mengintai blog ni. 
Rindu pada blog tp mase banyak tertumpu pd kehidupan menguruskan family dan kerjaya. 
Alhamdulillah da bekerja sebagai food microbiologist dekat kilang yakult betul2 terletak kat blakang rumah, ade la kurang 3 minit perjalanan. 
Anak pon da berusia setahun lebih . Makin comel dan cantek macam mama die. 
InsyaAllah ade mase terluang bole menconteng kembali dinding blog ni. 
Di kesempatan ni sy ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin buat sume rakan2 blogger. 
Jumpa lagi.


.

Khamis, 14 April 2011

Lelong Abes Plushies n Teddy Bear

________________________________________
Lelong lagi dan lagi..
Kepada blogger yang nak buat contest kat blog tu and tercari2 hadiah ape yang menarik nak kasi kat paticipants.. mungkin korang bole try bg plushies n teddy bear. Betul2 harga runtuh ni.. memang x jumpe kat mana2 tempat/kedai/gerai plushies harga semurah ni.. ni sume barang baru bukan pre-loved, barang sangat berkualiti, bulu sangat lembut.. x rugi beli dan pasti puas hati..

(semua harga tidak termasuk kos pos, kos pos E-Parcel +RM7.50 untuk Bear besar, +RM5 untuk bear kecik, akan sampai 3-5 hari bekerja (biasanye 3 hari da sampai), PosLaju +RM22 untuk Bear Besar, +RM10 untuk Bear Kecik, akan sampai 1 hari bekerja)
(COD: Seremban/Senawang/K.Pilah)
_________________________________________

Lelong Price: RM 75
SOLD OUT

jenis: bear berdiri
color: pink

bulu: hairly with rose design. (sangat fluffy)
size: 1meter
Retail Price: RM100.00/(exclude posting)

Clearance Price:RM85.00/(exclude posting) ______________________________________


SOLDOUT
Clearance Price: RM 32 (exclude posting)

jenis: bear berdiri
color: cream

bulu: soft hairly
size:50cm

Retail Price: RM35.00/(exclude posting) _______________________________________

Lelong Price: RM 35/each
(If Buy All 3 RM 100)


jenis: honey bee

color: pink, purple, yellow
bulu: tidak berbulu (sangat lembut)
size: 50cm

Retail Price: RM47.00/Each
Clearance Price: RM43.00/Each
______________________________________

how to order?
sms/call: 017-7999548
for more info
(Serius Buyer Only)

Selasa, 5 April 2011

Sweet Love Story

dulu aku slalu tengok short love story ni.. short movie ni xde dialog pon.. tp tanpa dialog mereka masih boleh expressikan perasaan dorg.. movie ni mmg layan le.. sweet sangat hahaha.. untuk melayan perasaan anda sile watch video ni..


kalau korang perasan ade 1 iklan TM same mcm cite ni



mungkin TM dpt idea dr cite love story kat atas kot.. pape pon 2-2 aku suke

Khamis, 24 Mac 2011

Da Pikir Nak G Honeymoon Mana?

banyak jemputan kahwin aku terima dari kawan2 sekolah dulu.. masing2 da nak tamatkan zaman bujang. baru2 ni jugak kakak aku kawen.. mau seminggu jugak aku berehat kepenatan mengemas rumah dan dewan.. tu yang paling susah skali sebab rumah nak kene kemas dewan pon same.. same je waktu kawen aku dulu.. ahli keluarge paling sibuk dan penat termasuk sanak saudara terdekat tu pon 2 kerat jela.. ape boleh buat jiran2 xramai sangat, sanak saudara pulak semua duduk jauh2, takkan nak minta tolong mereka yang kepenatan datang jauh2 untung rewang.. abah aku pon satu.. kitorang adik beradik da cadang nak buat catering je.. xla penat sgt.. tapi orang tua tu xmau.. xmeriah katenye.. (yela tu.. die bukan buat ape pon.. duduk salam tetamu je)
BestFreeDesign.Com border=


tetibe je teringat waktu aku g honeymoon dulu2.. tu pon sebab akak aku merungut die g honeymoon kat cherating xbole nak jalan2 sebab hujan sepanjang ari.. ok la tu.. pengantin mmg duk dalam bilik je... tapi dulu aku honeymoon kat Puteri Bayu Resort Pulau Pangkor.. pakej honeymoon die mmg best la.. x mahal pon.. aku rase sekarang ni pon pakej die masih same.. nanti aku google cari pakej die n letak kat sini (da macam promoter agen pelancongan pulak)
BestFreeDesign.Com border=


Pakej Bulan Madu
RM699
nett setiap pasangan
Pakej termasuk:
  • Upacara sambutan tradisional Melayu
  • Pengangkutan feri pergi/balik
  • Penginapan 3 Hari 2 Malam di Honeymoon Suite
  • 2 x Sarapan Pagi
  • Sunset Cruise
  • 1 x Romantic Candle Light Dinner (Hari Kedua)
  • Fruit Basket
  • Hadiah Percuma


ada banyak jugak tempat2 menarik yang boleh korang lawat masa kat pulau pangkor tu.. untuk couple yang baru kawen tu sewa ja motor rm30 sehari kalau x silap, untuk makan jangan risau.. banyak kedai2 makan kat luar resort yang sedap2.. makan kat resort pon masih murah.. pada aku and hubby x rugi kitorang g pulau pangkor untuk honeymoon.. banyak jugak buah tangan yang boleh dibeli dengan harga yang murah amat huhu (betol2 promosi pulau pangkor ni) pas abes pantang aku n hubby bercadang nak g lagi pangkor or mungkin juga ke sabah.. tapi hope pada kawan2 yang pening x tau mane tempat best nak tuju untuk aniversary or honeymoon.. siwyes this one of d best place can i suggest... pulau indah pada harga berpatutan..

BestFreeDesign.Com border=BestFreeDesign.Com border=BestFreeDesign.Com border=BestFreeDesign.Com border=BestFreeDesign.Com border=BestFreeDesign.Com border=BestFreeDesign.Com border=BestFreeDesign.Com border=

Sabtu, 19 Mac 2011

Gatal Tangan Tukar Template Blog

dek kerna gatal sangat tangan ni aku telah menukar blogskin aku..
MySpace
lagipon rase cam da lame je x tuka.. and terasa nak tuka ke 3 column punye
tp yang xbestnye xleh nak letak gamba kesayangan aku (previous header me n my hubby)
MySpace
tapi yang bestnye leh sorok shoutbox and aku tukar cbox ke shoutbox.. hmm.. still kene blaja cane nak letak smiley yg comel2 ke shoutbox tu.. nnt aku surf lagi cara2 memberatkan lagik blog aku wakakakaka...
MySpace
pas beberapa kali edit html and tambah gadget2 and widget2 yang aku suka stakat ni aku berpuas ati sket la ngan hasil kerja aku seharian ngadap pc..
MySpace
so kengkawan jangan x jumpe carik lak shoutbox aku yg da kene sorok tu.. nnt x dpt aku nak balas kunjungan

Jumaat, 18 Mac 2011

Hujan Asid Kat Malaysia?

nak buat entry ni pon aku rase cam da ketinggalan (yela mesti korang da aware n dpt info pasal ni)
MySpace


baru2 ni mesti korang ade dpt sms berantai dari rakan2 pasal radiation leak yang kunun2nye akan merebak ke malaysia dan menyebabkan hujan asid.. nak pulak malaysia ni tgh musim hujan.. lagi la berjaga2 nak keluar rumah pergi keje ke jalan2 ke..

ade 1 hari tu (dalam minggu ni jugak la) hubby aku balik rumah awal.. pukul 4 petang da balik.. tak ke aku kehairanan ternganga tengok die muncul depan pintu..
MySpace

aku tanya la "apsal cepat sangat balik? ade tertinggal barang ke?"
hubby aku jawab balik "kan nak ujan ni tak tau ke?"
aku pon masih terpingga2.. memang la nak ujan tp ade sejam lg sebelom abes waktu pejabat.. mungkin hujan dlm stgh jam je ke sejam je ke..
so aku tanye balik "yela nape ngan hujan?"
hubby pon mcm fedup.. die jawab " tak tau ke sekarang tengah bahaya hujan acid?"

.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
MySpace

ternganga aku lagik
nak gelak pon ade... hehehe nape??
bukan aku xde perasaan kalau2 hujan acid tu kene kat hubby aku.. tapi rase macam tak berasas je bercakap tentang hujan acid berasal dari reaksi nuclear leak kat jepun ni...
sebagai suri rumah mesti la aku xde pengetahuan pasal hujan acid kalau aku tak belajar dulu.. tapi sebelom menjadi suri rumah tangga sepenuh masa adalah aku seorang ahli kimia opss sangat perasan huahuahua... so nak cite sikit la hujan acid kat hubby aku ni dan kat korang sume sebagai info je.. xde la korang terlalu takut atau percaya bulat2 pada mende yang xberasas ni.. MySpace

hujan acid ni berlaku bile berlaku pemendapan berasid kat atmosphere. Contohnya, pembakaran bahan api akan melepaskan karbon dioksida yang menyumbang kepada pemanasan global. Pada masa yang sama, ia membebaskan gas sulfur dioksida dan nitrogen oksida yang menjadi penyumbang utama pemendapan berasid.

Apabila kita membakar minyak dan arang contohnya loji tenaga serta pelepasan dari ekzos kenderaan, kita membebaskan berjuta-juta ton sulfur dioksida dan nitrogen oksida ke udara. Bahan pencemar ini disebarkan oleh angin disamping mengalami perubahan kimia untuk membentuk asid sulfurik dan asid nitrik yang mana akan dikembalikan ke bumi sebagai pemendapan berasid. dekat negara2 tropika cam malaysia ni hujan acid ni jarang berlaku sebab separuh dari jumlah asid termendap adalah bentuk jatuhan kering (udara yang kite sedut waktu panas tu).. pemendapan berasid ni terbahagi kepada 2:

1)mendapan basah (hujan asid)

2)mendapan kering (udara berasid waktu panas)

so nape takut sangat hujan sedangkan same je hujan ke tak hujan kalau ade asid termendap tetap membahayakan nyawa jugak??MySpace

sekarang di fukushima berlaku kebocoran sampai ke reaktor yang ke-4 memang da tahap bahaya yang memungkinkan kawasan tersebut tak mampu lagik diduduki oleh ape jenis makhluk pon termasuk tumbuh2an (aku akan buat entry kesan radiasi nuclear ni next time yang korang xleh nak bayangkan langsung bandar yang akan mati dan telah mati sebelom ni)..MySpace

tapi sebelom tu satu lagi aku nak bagitau.. malaysia ni ialah kawasan tropika, so halaju angin ni tak la laju mane, kemungkinan radiasi tu sampai ke malaysia adalah bergantung pada kuasa Allah S.W.T, hujan asid yang disebabkan oleh radiasi adalah mustahil tapi disebabkan pembakaran keseluruhan fukushima adalah mungkin.. so pikir2kan sendiri..
unleast ade pembakaran secara besar-besaran baru la adenye hujan acid ni.. kalau meletop, terbakar tapi lingkungan api yg sederhana dan pembakaran yg sekejap adalah mustahil untuk hujan asid tu berlaku di malaysia..