Jumaat, 18 Februari 2011

Resipi Ais Krim Mudah dan Sedap

_________________________________________
petang2 camni berblogwalking la sebab xde keje.. actually aku tgh nak carik resipi nak masak ape untuk seminggu ni before g shopping barang2 jap lg.. setiap ari mesti tension fikir ape menu nak masak.. so tgh2 malawat blog orang tu singgah la kat www.myresipi.com.. lain yang aku carik lain pulak yang aku jumpe.. tapi resipi ni cam senang n aku nak try bile2 kelapangan (macam la aku ni byk keje sgt..)MySpace
so sebab aku takot x jumpe balik or terlupa aku penah terjumpe ngan resipi ni.. aku telah kidnap resipi yang telah disumbang oleh sayangsarah@myresipi.com untuk di abadikan dalam blog aku..MySpace

(aku kidnap ngan gamba skali sebab terliur tgk gamba die..)

Bahan-bahan ( 5 org pun bleh )

  • 1 tin susu pekat (saya wat 1/2 tin jerr)
  • 1 tin air suam
  • 1 sudu makan ovalet
  • 1 biji telur
  • esen vanila
  • perisa n pewarna yang anda suka

Cara-cara

  1. masuk semua dalam mixer @ blender dan putar sampai gebu,kembang n pekat likat
  2. pas leh warnakan @ apa saja ikut suka n simpan dalam esbok.
  3. selepas 3 jam dah leh makan.kalu nak lg best wat malam n sok pagi dah leh makan
  4. selamat mencuba......

ps:harap2 aku dpt mencubanye dalam mase terdekat dan upload pic sendiri.. MySpace

(kek batik aritu pon x upload lg.. nak buat cane da cable enset ilang.. xleh transfer gamba lak... lain kali aku take pic guna DSLR aku je..)MySpace

4 ulasan:

Cik Yana berkata...

Aaaa~ sedapnya!

FizaMustafa berkata...

menarik dan sedapsss ~~ buat untuk budak2 kat umah ni mesti dorang suka tuh!

saudagar kampong berkata...

tengok gambar tu pun dah nampak sedap, inikan pula hang guna DSLR... pergh... lagilah terliur hehehe

AesyaZealous berkata...

very shedappp!!