Sabtu, 22 Januari 2011

Ikan Bakar Wak Lan Bagan Lalang

__________________________________________________
ni kali ke-2 pergi bagan lalang semata2 nak mkn ikan bakar
1st time makan rasenye xsmpai pon sebulan lalu.. da ngidam balik la.
tapi bukan mak buyung yang mengidam suami mak buyung yang mengidam ikan bakar die..

beli ikan mura je (bukan xde duit tapi mmg suka sangat ikan kembung ngan ikan jaket bakar)

husband aku ni xsuka makan ikan sangat.. sebab ade tulang (biase la orang lelaki ni ngada2.. tercucuk tulang sket pon naik angin..) so kalau beli ikan kerapu ke, siakap ke macam xkene ngan selera die.. sebab ikan2 tersebut banyak tulang kecik2..

mase 1st time datang bagan lalang dulu xtau jugak nak makan kat mana.. mase singgah medan selera die, time tu da pukul 11 malam, semua ikan da abis (kecewa sangat) pastu tanye la budak yang jaga toilet kat medan selera tu kalau2 ade tempat ikan bakar yang popular.. budak tu syorkan kitorg pergi dekat area sepang gold cost.. kat situ banyak kedai ikan bakar (banyak ke? ade la 2-3 kot)..

kedai ikan bakar pertama yang kitorg jumpe ialah kedai Wak Lan.. tapi mase tu teruskan berjalan smpai 200m then kitorang patah balik sebab xjumpe da kedai lain.. so takut kedai tutup aku ngan hubby pon singgah je kedai makan Wak Lan tu.. tu la 1st time makan kat kedai tu dan jatuh hati.. ikan bakar die lembut sangat.. sampaikan bile teringat balik mesti nak g sana lagi makan ikan bakar die..




so kali ni pergi bawak adik2 aku skali yang kat UPM tu.. saje je.. sebab kalau makan berdua je order macam2 rase xberbaloi lak.. perut ade dua makanan ade banyak nnt terpaksa lak abeskan.. nak tinggalkan rase rugi..

x pernah lagi cuba kedai lain.. ade la 2-3 buah kedai ikan bakar sepanjang jalan ke sepang gold cost tu.. mkn kat kedai Wak Lan ni ok la harga die x mahal sangat cam kat ikan bakar umbai melaka tu.. harga berpatutan (setakat ni pergi makan xpernah lebih rm50) so kira ok ape? kalau bawak family lagi berbaloi la.

ni la penamat bagi ikan2 ni.. hehe puas sorang makan sekor ikan..

0 ulasan: