Rabu, 20 Oktober 2010

Nak Try Online Business

*************************************
sebenarnye da lame nak start online business ni..
tapi modal xde pastu takot sangat nak test market..
beberapa minggu kebelakangan ni asik terpikir2 je nak buat business ni...
setelah survey beberapa blog yang buat online business ni rase semangat sangat nak mula..
kawan2 pon da bagi semangat... masalah yang pasti ni modal dan penerimaan org terhadap produk yang nak dijual.. huhu tapi kalau x mencuba mmg la xtau potensi marketnye..
hubby kate xleh jual mahal2.. tapi kalau x markup harge xde lak untungnye..
nak pulak online busines ni kebanyakkannye kite gune servis shipping.. so kos shipping tu kene amik kira jugak.. xkan la nak biar customer rase ape beza dorg bli kat web kalau harganya sama dengan kat kedai..
barang yang aku nak jual ni aku sendiri suka.. collectible item la.. nak share pada mereka2 di luar sana yang punyai minat yang sama.. barang garenti murah dari pasaran..
btw hope kawan2 blogger dapat sokong skali.. xnak beli pon xpe.. bagi semangat dan moral support je.. komen juga amat diperlukan..
insyaAllah paling awal 2 minggu ni aku start business ;)
tunggu ye barang ape yang aku nak jual... baik punyeeee!!

0 ulasan: