Khamis, 4 Mac 2010

2 Months 3 Weeks & 3 Days b4...

tempoh pertunangan


sepanjang bertunang ni xde la banyak sangat halangan dan dugaan untuk aku ngan adib.. stakat gaduh2 manja tu biasela.. da kenal hati budi masing2 so xde byk perubahan pon dr segi emosi, kasih sayang dan etc la.. ingatkan mmg xde dugaan langsung tp sebenarnye dugaan yang kuat datang dr family masing2.. both side ade contrast die.. xdinafikan my daddy yang mcm pilih bulu dengan layanan terhadap family bakal mentua aku.. (sian sangat kat adib.. minta maaf.. i hope it could be better soon.. n hope awk x amek ati sangat walaupon tau awk n family terasa ngan perangai abah sy--- mmg x dpt ubah tu..) becoz of dat perangai bakal mentua pon berubah sikit.. dont judge me bcz of my daddy.. T____T aku cepat terasa semenjak 2 menjak ni.. dan xsuke sangat bile 2-2 pihak ni bercakap mende yg xbaik tentang adib.. xkesah la hal pastence ke akan datang ke.. i noe him better than anyone else!!! dan jangan nak susahkan adib.. he noe wat he doing n i'll support him as long as i noe he can handle it. (dengan perasaan geram nih!!!) memang dugaan nak satukan 2 family nih.. semoga bertabahan


Preparation...


stakat ni preparation untuk hantaran kawen 80% da bli.. 13 dulang hantaran bukan sikit.. tp thx kat adib sebab die byk sponsor bli brg hantaran.. T___T memandangkan aku mmg sedang dan tengah miskin skrg nih...


tgh pikir nak blikan adib cincin ape ek.. suasa ke platinum.. (mane yg paling mampu??) kene korek duit dlm asb yg xberape nak byk tuh..(lagipon aku kan tengah tanam anggur nih.. baru abes practical.. duit yg ade balance biasiswa MARA dulu je..)


set bilik tido da bli dengan bantuan mak & za... huhu dpt gak katil idaman yg ade tiang seri tu.. walaupon mak ngan za decide nak amek katil jati tp aku xmampu nak kua duit berlebih2an.. so bli je solid oak set bedroom yg same arge ngan sebuah katil jati bertiang seri...


kad masih xdesign lagi sebab ade miscomunication ngan my daddy ┌┐┐(◣_◢)┌┐┐ geram gak.. kejap nak wat kat umah.. kejap kat dewan.. in d end tinggal dewan kecik je.. tu la lambat lg book.. igt die PM ke nak diberi priority..


mak andam da tempah untuk pihak pompuan je.. tp x wat comformation nak wat kat dewan.. haiz.. pening pale..


barang untuk tetamu stakat ni bli beg untuk 1000 org je.. (tetamu pon berubah2 jumlah nak dijemput.. alahai majlisku) kebanyakkan isi dlm beg adalah ditaja.. skrg kene kua duit untuk souvenir je.. masih tgh pk nak bli souvenir ape


photografer.. masih xtau nak cari mane photografer yg betul2 creative.. da tinggal 2 bulan je nih


Preparation Diri Sendiri


mostly preparation untuk diri sendiri mmg xsiap pape lg.. (rasenye adib langsung xwat preparation pape..)


Stakat ni belom amek kursus kahwin lagi ("ape!!! belom kursus lg??".. normal reaction n expression people bile tanye aku da amek kursus kawen ke lom.. relax la ujung minggu ni da book nak pegi kursus..)


baju nikah dan sanding - da lame tempah.. but both ade prob dengan kain, baju da ok cantik.. kain lak mcm asal boleh.. sume x menepati cite rase.. bukan cerewet tp kalau da nampak sangat cacat celanye kene la complain.. bukan bayar mura..


medical checkup-pon x buat lagi.. pergi pas amek kursus kawen nnt..


scaling teeth, spa, facial etc sume xwat lg...


persiapan dalaman pon xde perkembangan.. ilmu agama yang ibarat idup segan mati xmau je.. xwat preparation nak jadi isteri org.. dlm pikiran nak mengurangkan dosa membuat maksiat.. mungkin keinsafan dlm diri akan perlahan2 datang sebab Allah Maha Menyayangi hamba2Nya.. bukan stakat tunggu je.. kesedaran tu ade mungkin mase je x yang sesuai.. sebab selagi bercouple selagi tu la akan terus2an berbuat maksiat samada sedar @ x.. so wedding gimme brighter chance to change.. (Hopefully)


da xde semangat nak wat wedding preparation but times not waiting n always pass by.. am i jz dunno how to plan it well?? i wish i could but really dun have money.. i'm broke broke broke got no money in my pocket.. how will people understand dat... mesti org kate apesal gatal sgt nak berlaki da tau xdok duit.. people wont understand.. its been 10 years and 3 months aldy me and adib.. xboleh nak tunggu lame lagi sebab da cukup lame da nih..




When I first saw the dazzling you. That’s when everything changed

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sian~

a Y u berkata...

uiks,nk kwen ke..?bila...???

nadia berkata...

semoga bahagia ke akhir hayat..dipermudahkan segala urusan dan diberkati Allah hendaknya..aminn..

deezanne berkata...

tanpa nama: rase2 sume org camni ke?

kak ayu: soon.. very2 soon.. nnt kite anta kad kawen

nad: thx doakan yg tbaik

shamsiah shamsuddin berkata...

akak..terharu bce ur entry..sabar la..masanya pasti akan tba..ni 1st time jumpe pasangn yang memang sgt lame menjalinkn hubungan..moga akan terealisasi segalanya...

deezanne berkata...

I.Allah.. moga2 akan tibe saat bahagia (yg sebenar) hahaha mmg doa kekal la smpai ujung nyawa