Rabu, 29 Julai 2009

Mengimbas Kembali..


baru sebentar td aku aku keluar menghantar rumet aku ke hostel. katenye mahu jumpe group member utk presentation die yg xsiap2 lagi tuh~~.. tp kisah yg aku nak cite ni mmg xde kene mengena dengan rumet aku..


semase aku dtinggalkan bersendirian di dalam kereta, aku yg kesepian nih lepak dengar lagu kat X.fm.. radio 'kegemaran' aku & fiance sejak 2 menjak ni. dalam duk aku melayan perasaan tu tiba2 aku terpandang sekujur tubuh lelaki yang hanye bjarak 1 meter dr kereta aku.. xde yg istimewa tentang lelaki itu & x pulak aku mencurigai die untuk berbuat sesuatu yg x baik pada aku.. cume ape yg die tgh buat ketika itu menarik perhatianku~~


ape yg die sedang buat? mengorat aku?? bermain gitar?? atau cume duduk melayan perasaan seperti aku??.... sume tu bukan perkara yg die buat tp ape yg die sedang buat ialah bergayut di telefon awam... APA??? bergayut di telefon awam?? kenapa??... xde peliknye.. tp pada aku memang sesuatu yg pelik.. ade lagi ke manusia bgayut kat telefon awam zaman skrg ni?? mungkin ade tp species 'rare' la.


aku tergelak sendiri.. bukan memandang sinis pada pengguna telefon awam.. tp~~ aku terkenang zaman aku 'bercinta monyet' dulu (dengan org yg same je)... kami berkenalan melalui telefon... ya itulah pertama kali aku berbual dengan die (bukan name sebenar). dan terima kasih kepada saudara herman (atas sebab2 yg drahsiakan). oh.. mesti korg tertanye siapa saudara herman nih.. die hanye watak sampingan je (senior skul aku dlu).


sepanjang aku bercinta monyet dulu pengguna telefon bimbit adalah species rare kerana harga yg melampau mahal & kerana kemiskinan aku mmg xmampu nak bli walau sebijik hanpon pon. jadi telefon awam la yg menjadi pengerat hubungan aku dan die (telefon rumah pon same.. bil telefon jgn cite la... lagi mahal dr arge hanpon wahahaha tp bukan aku yg bayar. sebaik ade parent.. minta maap mak abah wuwuwuw T_T insap da)...



zaman aku dulu2 duk ostel ade 1 je telefon kat ostel putri 2 kat blah ostel putra.. nak gune kene beratur amek nombor dlu.. kadang2 aku pon xpaham pada org yg bargayut kat telefon tu lame2 buat ape tah (bcakap kepada diri sedri)..waktu2 yg afdal xde org ialah waktu maghrib (time tu sume g surau. kecuali aku sebab aku xrajin & suke solat sorg2.. da memang set kat kepala otak malas so org pakse camne pon mmg susah gak nak ke surau.. bukan ape xnak jd hipokrit..(yela tu)


dan dek kerana mamat yg sedang bergayut di telefon awam tu jua la membuatkan aku teringat kepada kisah lucu yg barlaku pada si die (bukan name sebenar)... time tu aku kat rumah.. dan si die menggunakan telefon awam berdekatan umah beliau untuk menelefon aku. katenye duduk di atas moto smbil bergayut. dan ade seorang awek baratur dibelakang beliau.. beliau hanye meneruskan perbualan dengan aku tanpa menghiraukan awek tersebut (kalau rajin tunggu la kalau x blah la~~~).. dan si die sambil bertenggek dan bergayut di atas moto meneruskan perbualan sesuka hati tanpa rase sedar yg stand moto tu xstabil dan..... akhirnye~~ cantek... tertonggeng kebelakang dan landing sebelah awek tersebut. apa berlaku seterusnye????


i'm sorry i dunno (wahahahahaha kalau aku jadi awek tu kaw kaw aku gelak smpai guling2 kat tanah xde hal la)...... si die aku rase dengan xde perasaan trus menyerahkan ganggang telefon kepada awek tersebut dan terus blah dari tempat kejadian...(cover baik punye).. katenye bukannye awek tu kenal die.. sebaik la awek tu xkenal kalau x menangis si die siang malam menanggung malu..........


haiz macam2.. ade banyak lagi peristiwa2 yang berlaku sepanjang kami 'bercinta monyet'.. ade la berberapa kali tu smpai tertido2 sambil pegang ganggang telefon (telefon rumah la).. biase aku la start tido dlu.. yela da kul 4 pagi masing2 xnak letak phone.. so care terbaik ialah tido bersame2 (^_^) sengaja nak parent aku free2 je bayar bil tinggi.


kalau nak kira kos bercinta dengan si die zaman skul dulu ade la dekat rm10k... dengan kad public phone yg dijadikan koleksi.. bil phone rumah lagi.. kos dating & ulang alik jb-kluang.. tu x kira zaman selepas zaman 'cinta monyet' lg.. berbalaoi ke untuk berpisah??






aku harap kami x kan berpisah (kecuali nyawa xlagi milik badan ini)

2 ulasan:

idap berkata...

kesianny beliau jatuh motor! wahahahaha!!!

nard elainy berkata...

wahh..beshnye..the 1st and the last...sweet couple..:)